Once in a lifetime – Stockholms coolaste Woodstockinpirerade lopp

Den 16 november avgörs helt klart ett av årets coolaste lopp i Stockholm. Tänk flower power, tänk utsvängda jeans, tänkt Woodstock. Spring 1 eller 5 km runt Tensta och delta i festligheterna som går i temat flower power för att fira 50-åringen Tensta Centrum.

Text: Jessica Österberg, Löparlivet

Foto: Isabel Enberg, Mårten Westberg, Löparlivet

INFO Tensta Runt 16 november
Info om loppet
Anmäl dig här
Tensta Runt finns att springa som 1 km
eller 5 km. Starten går kl 14.00 den 16
november.

Mårten Westberg, initiativtagare och grundare till Akalla Run, Tensta Run och Rinkeby Run, har länge arbetat för att få fler att upptäcka dessa mångkulturella områden där värme och kärlek flödar. I samband med att Tensta Centrum fyller 50 år ska festligheter arrangeras med bland annat ett lopp runt centrum på 1 och 5 km.

– Tensta Centrum invigdes 1969 och idén om att inspireras av årtalet 1969 föddes. Hur flippat skulle vi kunna göra det med Woodstockinspiration och flower power? Vi tar in hippierörelsen och allt som hör den till, utom Vietnamkriget och hasch, och gör det till en fantastisk kärleksfull fest, säger Mårten.

Isabel Enberg, projektledare och marknadsföringskonsult, håller med och vill sprida den värme och kärlek som Tensta centrum bjuder på, dagligen:

– Jag har jobbat på olika centrum i 20 år och sju år i Tensta, men det finns inget annat centrum där det finns sådan värme och kärlek som i Tensta, säger Isabel och beskriver Tensta som en internationell och mångkulturell gytter med av smaker och unikt utbud från hela världen där alla människor, oavsett nationalitet, på ett eller annat sätt hittar ett sätt att förstår varandra.

Missar man den 16 november kommer man för alltid ha missat att springa loppet som hela Stockholm kommer att prata om efteråt. Det blir en 5 km platt bana runt Tensta och Hjulsta, samt 1 km som startar samtidigt i motsatt riktning. Vi har mätt banan med hjul efter konstens alla regler.

Mårten Westberg

Tensta Runt – one time only

Det unika med loppet Tensta Runt, som utöver 5 km finns att springa som 1 km, är att det absolut inte finns några planer på att arrangera loppet fler gånger. Loppet är en hyllning till Tensta Centrum, den blivande 50-åringen och det sker endast en gång.

– Missar man den 16 november kommer man för alltid ha missat att springa loppet som hela Stockholm kommer att prata om efteråt. Det blir en 5 km platt bana runt Tensta och Hjulsta, samt 1 km som startar samtidigt i motsatt riktning. Vi har mätt banan med hjul efter konstens alla regler, berättar Mårten som uppmanar alla att anmäla sig senast dagen innan loppet även om det finns viss möjlighet till efteranmälan.

Resultaten från Tensta Runt kommer att åldersomräknas, vilket bidrar till extra spänning på tävlingsdagen.

– Det schyssta är att det fungerar både nedåt och uppåt i åldrarna så det kan sluta med att exempelvis en nioåring eller en sjuttioettåring vinner loppet. Ingen kommer att veta vem som vinner förrän det är dags för prisutdelning. Det kommer att bli spännande och rättvist men det tar också bort allvaret och skapar en avspänd attityd till tävlandet. Helt i flower power-anda, säger Mårten.

Redan två veckor innan har vi börjat känna pulsen och laddningen inför vårt 50-årsfirande och det känns fantastiskt kul. Jag hoppas att många kommer hit, upplever Tensta, festar och upplever den kärleksfulla stämningen med oss.

Isabel Enberg

Festligheter i Woodstockanda

Delta i Woodstockinspirerade festligheter i Tensta Centrum och spring Tensta Runt 1 eller 5 km den 16 november.

Arrangörer och funktionärer kommer att bidra till stämningen för tidsresan till 1969 i form av utklädnad, så packa hippiekläderna eftersom det för löpare ingår entré till Tenstabadet med bad- duschmöjligheter. Efter loppet får du en paraplydrink (alkoholfri) istället för medalj. Därefter drar festligheterna igång med Janis Joplin Sing Along på stora scenen, spela luftgitarr i Jimmie Hendrix Air Guitarr Challenge på lilla scenen och invänta Adam Tensta som spelar under eftermiddagen.

Festligheterna pågår i dagarna fyra, från onsdag den 13 november till lördag den 16 november, där lördagen är grande finale med det kärleksfulla Woodstock-temat.

– Vi vill erbjuda en historieresa om Tensta med bildspel och filmer från hur Tensta såg ut förut, vilka som bott och levt här. Vi vill fira Tensta Centrum som en riktig 50-åring. Vi satsar multikulturellt med folkdans från olika delar av världen, men också på idrott och visar hur man idrottade på 60-talet, samt en 8 meter catwalk med modevisning på fredag. Lördagen är vår stora dag där vi bjuder på en 1 000-bitarstårta och dragning i vårt stora lotteri med chans att vinna 6 000 kr och fina priser från lokala aktörer, säger Isabel och tillägger:

– Redan två veckor innan har vi börjat känna pulsen och laddningen inför vårt 50-årsfirande och det känns fantastiskt kul. Jag hoppas att många kommer hit, upplever Tensta, festar och upplever den kärleksfulla stämningen med oss.

Löparlivet önskar stort lycka till med detta spännande och unika lopp i Tensta och hoppas att många löpare deltar i festligheterna!

Dela artikeln:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *