Redaktionsbloggen: Mästerskapssommar och back to basics

Text: Jessica Österberg

Bilden ovan: Svenskt rekord för Kalle Berglund i Folksam GP i Göteborg på 1 500 m. Fotograf: Deca Text&Bild

Semestertiderna har runnit iväg för den här gången och det är dags att återvända till vardag och rutiner. Lite som back to basics. Ungefär så – back to basics – skulle jag även kunna beskriva min egen löparsommar, i alla fall nu framåt sensommaren. För att göra en lång historia kort ådrog jag mig en bristning i hälen i maj/juni. Nu när den är läkt börjar dags återuppbyggnaden, att bygga upp från grunden – back to basics! Just nu är jag lättad över att äntligen få springa igen och jag har faktiskt också fått börja med lite lätt tröskelträning. Sweet!

Till skillnad mot min avsaknad av löpning i sommar så har friidrottssommaren i stort varit en sommar där mästerskapen har duggat tätt och det ena mästerskapet har avlöst det andra på löpande band. Och fler mästerskap väntar runt hörnet med friidrotts-VM som krona på verket. För att sedan också betona vilka prestationer som vi har fått bevittna under sommaren, så vill jag gärna lyfta ett i mängden, som sticker ut lite extra. Det är spårvägens Kalle Berglund som till slut, med många nära försök, lyckats slå Jonny Kroons 34-åriga svenska rekord på 1500 m. Inte nog med att han slog det, han gjorde det två gånger om med två veckors mellanrum. Han har nu sänkt Kroons tid 3.36,40 till den nya svenska rekordtiden 3.34,89. Det innebär dessutom att han klarat VM-kvalgränsen. (Läs Löparlivets intervju med Kalle och tränaren Janne Bengtsson här)

Här på Löparlivet är det nu dags för att kickstarta hösten och jag kan avslöja att det finns mängder av planer, tankar och idéer. Förhoppningsvis kanske ni läsare märker av lite små förändringar och uppdateringar under hösten! Jag vill passa på att tacka å det ödmjukaste för alla fina ord jag har fått sedan starten. Glöm inte att alla ni läsare är varmt välkomna att skicka ett mejl mer era tankar till info@loparlivet.se

Löparhälsningar Jessica

Dela artikeln:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *