3 FRÅGOR: Friidrotts-SM

Det är dags för en av årets stora begivenheter i friidrottssammanhang. IF Göta Karlstad arrangerar Friidrotts-SM på sin arena Tingvalla IP i helgen, 30 augusti till 1 september. Det blir femte gången som föreningen står för arrangemanget, senast var 2004. Inte nog med att det är SM-tävlingar med 500 friidrottare och totalt cirka 650 starter, arenan firar 100 år med pompa och ståt under söndagen.

Text: Jessica Österberg, Löparlivet

VM-uttagna som startar i SM
15 VM-klara friidrottare gör totalt
21 starter i SM.

M 800 m
Andreas Kramer, Sävedalens AIK.
M 1 500 m
Kalle Berglund, Spårvägens FK.
M Maraton
Adhanom Abraha, Eskilstuna FI
(SM 5 000 m och 10 000 m).
M Stav
Melker Svärd Jacobsson, Örgryte IS.
M Längd
Thobias Montler, Malmö AI.
M Kula
Wictor Petersson, Malmö AI.
M Diskus
Daniel Ståhl, Spårvägens FK.
Simon Pettersson, Hässelby SK
(SM diskus och kula).
M Spjut
Kim Amb, Bålsta IK.
K 1 500 m
Yolanda Ngarambe. Turebergs FK
(SM 800 och 1 500 m).
K Maraton
Cecilia Norrbom, Spårvägens FK
(SM 10 000 m).
K Höjd
Erika Kinsey, Trångsvikens IF
(SM höjd och längd).
K Stav
Angelica Bengtsson, Hässelby SK.
Michaela Meijer, Örgryte IS
(SM stav och längd).
K Kula
Fanny Roos, Athletics 24Seven SK
(SM kula och diskus).

Löparlivet tar en pratstund med Johan Engberg, verksamhetsansvarig IF Göta Karlstad, som berättar om de bråda timmarna inför invigningen på fredag.

1. Vad händer just nu på Tingvalla IP?

– Eftersom vi även firar 100 år på söndag är det mycket logistik och vi har några tuffa timmar framför oss. Nästan alla VM-klara friidrottare kommer att vara på plats så vi ser fram emot toppenbra tävlingar. Diskus kommer att bli en höjdpunkt med en ny diskusring som ska ge diskuskastarna bra förutsättningar eftersom diskuskastarna vill ha motvind för optimala förutsättningar.

2. Vilka höjdpunkter väntar i helgen?

– Vi har många VM-klara på plats, bland annat Kalle Berglund på 1 500 m, Andreas Kramer på 800 m, Hanna Hermansson och Yolanda Ngarambe på 800 och 1 500 m. Svensk medeldistans är jättebra just nu och vi hoppas på spännande uppgörelser. Dessutom har vi Henrik Larsson som tävlar på hemmaplan och det blir kul att han får göra ett SM på hemmaplan. Han har dessutom meddelat att han kommer att gå för en dubbel, 100 m på fredag och 200 m på lördag och söndag.

– Khaddi Sagnia gör comeback i längdhopp efter sin skada. Tyvärr är Tilde Johansson skadad och även Lovisa Lindh har lämnat återbud på grund av en fotskada om jag har förstått det rätt.

3. Vilka är dina personliga förhoppningar inför helgens tävlingar?

– Vi har 8 000 biljetter ute och hoppas på en stor friidrottspublik men vi vill också ge de aktiva så bra tävlingar som möjligt. Det är mina förhoppningar.

Löparlivet tackar Johan Engberg för pratstunden och hoppas på en stor friidrottspublik till helgens SM på Tingvalla IP med tävlingar i toppklass!


INFO: SM i Karlstad
Program
Startlista
Resultat
Dela artikeln:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *